100 kan få sluta
på The Independent

17 februari, 2016

100 anställda kan mista jobbet när The Independent slutar med print. Personalen motsätter sig nedläggningen.

Förra veckan meddelade brittiska The Independent att de lägger ner sin pappersutgivning och blir helt digitala. Nu meddelar det brittiska journalistförbundet, NUJ, att 100 personer riskerar att bli av med sina jobb.

De anställda på The Independent fördömer ledningens beslut att lägga ned pappersproduktionen. Det skriver The Guardian.

Nu riskerar alltså 100 personer att förlora sina jobb i och med den nya organisationen. Samtidigt har ägarna jobbat snabbt för att försäkra sig om att tidningens namnkunniga skribenter blir kvar till den digitala utgåvan, medan de har svårt att lämna besked om övrig personal – något som sticker i ögonen på NUJ och de anställda.

Personalen har framfört synpunkter i ett uttalande där de bland annat skriver att de är skeptiska till att företaget ska kunna skapa förtroende för den nya digitala tidningen när de försämrar villkoren för de anställda i och med de nya tjänster som skapas. I uttalandet påpekar också avsändarna att de redan tidigare argumenterat för att deras digitala kolleger ska behandlas bättre av företaget. 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies