100 journalister bort
på Mittmedia

10 december, 2012

Inom tre år ska 100 journalister bort på Mittmedia. Det är en neddragning med cirka 20 procent.

Det var i onsdags som styrelsen för Mittmedia klubbade igenom treårsplanen.

- Alltihop är väldigt oklart. Det vi vet är att det inte ska vara en rättvis neddragning, utan besparningarna sker utifrån tidningarnas olika förutsättningar. Koncernledningen hoppas banta bort 50 journalister redan under 2013. Totalt ska 100 tjänster bort inom tre år, säger Ragna Fahlander, ordförande i koncernklubben. .

 I onsdags skickade klubbstyrelsen ett uttalande till Mittmedias ordförande Lars Leijonborg.

- Vi undrar hur redaktionerna ska klara en sådan kraftig neddragning. Det blir svårt att stå för den goda lokaljournalistiken när vi ska bli multijournalister. Det blir inte bättre när vi ska göra fem saker samtidigt, säger Ragna Fahlander.

Hon tycker också att det är fel att sätta en siffra på hur många som ska sluta, innan de vet hur de ska jobba.

- Det finns ingen handlingsplan. Många är väldigt oroliga eftersom de inte har någon aning om hur neddragningarna ska gå till och hur vi som blir kvar ska klara av att göra ett gott journalistiskt arbete, säger Ragna Fahlander.

I morgon, tisdag, hålls klubbstyrelsemöte och den 17 december är klubben kallad till förhandling. Men vad de ska förhandla om vet inte Ragna Fahlander.

- Det är svårt att ha några synpunkter när det ännu inte finns någon organisationsplan som är kopplad till den tänkta neddragningen, säger hon.

Mittmedia har cirka 500 anställda journalister.

Journalisten har sökt Mittmedias vd Thomas Petersson utan resultat.

 

 

 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies