Kyligt på P4

20 maj, 2014 |

Trodde du att det räckte att kunna göra inkännande intervjuer, ställa tuffa frågor och ha god lokalkännedom för att jobba på P4? Tänk om. De senaste veckorna har visat att det även behövs stort mod och hyfsat tjock hud. P4 Gävleborgs Ola Sterling började "vårbadsutmaningen" när han den 7 maj hoppade i Gavleån i direksänd radio. Sedan dess har medarbetare på bland andra P4 Värmland, Västmanland och Dalarna gjort om bravaden, berättar P4 Gävleborg. Det är oklart om doppen påverkat sjuktalen vid stationerna.

Hetsig studio

8 maj, 2014 |

Tycker du att debattklimatet i svenska medier är för mesigt? SVT Debatt för tillrättalagt? Kolla in den minst sagt hetsiga diskussionen (klicka dig vidare från BBC News) mellan två experter i jordansk TV, som slutar med ett kraschat studiobord. Ämnet för debatten? Mediefrihet under den arabiska våren.

Outtröttlig symbios

9 oktober, 2013 |

Har du också funderat över exakt hur ofta kriminologprofessorn Leif GW Persson egentligen figurerar i svenska medier? Grubbla inte längre, surfa in på DagensGW, "en hyllningsblogg" där alla kan hjälpas åt att fylla på med dagsaktuella GW-klipp. Ett hett tips: leta i Expressen. Enligt bloggen har GW i höst varit med hela nio dagar i rad i Expressen, eller 15 av 18 dagar.

Fox News leker Minority Report?

8 oktober, 2013 |

Om vi skulle göra om nyhetsstudion riktigt rejält för att piffa upp sändningarna? Så kanske Fox News tänkte. Men resultatet? Nja. ”Breathtakingly ridiculous”, tycker The Verge, och undrar om Fox News hämtat de enorma pekskärmarna från science fiction-dystopin Minority Report (som vid filmatiseringen kring millennieskiftet skulle spegla framtidens teknik). Döm själv.

Hatet från finsalongerna

25 september, 2013 |

Hatattackerna på journalistkåren kommer inte bara från anonyma röster på nätet - utan från etablerade kulturpersonligheter. Efter John Cleeses frontalangrepp på den "depraverade, motbjudande" brittiska pressen väntar nu en hel serie förolämpningar i Lars Noréns nya dagböcker. Aftonbladets Martin Aagard har bläddrat i dem och hittat omdömen som "kloakråtta", "likhundar" och "pompös manet" om namngivna och icke namngivna journalister.

Till minne av Bakjour

11 juni, 2013 |

Har du – till skillnad från Journalistens krönikör Andreas Ekström – svårt att sluta gråta över Bakjours död? Vänd dig till Youtube och rys lite över ”Leet de parade”-hyllningen till den insomnade bloggen.

Norrmän vill slå intervjurekord

24 maj, 2013 |

Norska kvällstidningen VG inledde i går ett försök att slå världsrekord i direktsänd intervju. Målet är att intervjun med historikern Hans Olav Lahlum ska pågå i 30 timmar. Få tittare vill dock följa sändningen, uppger TT .

Frågade Mo Farah om han sprungit förut

27 februari, 2013 |

LaTonya Norton på amerikanska TV-stationen WSDU intervjuade dubbla OS-guldmedaljören Mo Farah efter dennes seger i en halvmara i New Orleans och avrundade intervjun med att ställa frågan: ”Har du sprungit förut? Det här är inte första gången du springer?” Mo Farah svarade med ett leende att han har sprungit halvmara förut, men inte i New Orleans. Reportern konstaterade att Mo Farah har fått en ”bra start” på karriären genom segern i ”Rock ’n’ Roll”-halvmaran. WSDU skyllde först på dålig klippning i inslaget, men bad senare om ursäkt för misstaget.

En klassiker är född

3 januari, 2013 |

Resumé har på ett föredömligt sätt rett ut sociala medier-snackisen om Fagersta-Postens snopplöp. Expressens chefredaktör Thomas Mattsson frågade tidigare i veckan på Twitter om löpet kunde vara äkta och föreslog att det i så fall skulle bli en klassiker. Löpsedeln lyder: ”20-åring kastade kebabsås på sin flickvän – fick rivmärken på snoppen.” Löpet är äkta och gjordes för tre år sedan berättar nyhetschef Ola Wahlsten för Resumé. Återstår då att konstatera att ett nytt klassiskt löp fötts.

Twitterjournalister vs Vita huset-korrar

20 december, 2012 |

På en presskonferens i Vita huset i onsdags höll Barack Obama ett anförande om striktare vapenlagar efter massakern i Newtown. Men de första frågorna från journalisterna rörde i stället det ”fiskala stupet” som hotar att kasta USA, och resten av världen, i en djup recession om inte kongressen kommer överens om en budget före 1 januari. Först efter 15 minuter kom den första frågan om vapenlagar. Vid det laget hade Twitter exploderat. Framför allt var det twittrande journalister som var ursinniga på att korrarna i Vita huset inte verkade ha koll på den nationella agendan, som var vapen – inte nåt jättetråkigt fiskala stupet. Det blev snabbt en egen meme med hashtaggen #DCPressQuestions.

Sidor

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies