BBC-journalist gripen och misshandlad i Kina

28 november, 2022

Edward Lawrence, BBC, greps av kinesisk polis när han rapporterade från en protest i Shanghai på söndagskvällen.

Kinesisk polis använde pepparsprej för att skingra demonstranterna som samlats i centrala Shanghai för att protestera mot de hårda covidrestriktionerna. Flera personer greps, en av dem BBC-journalisten Edward Lawrence. I en video som visar gripandet i natt ses flera poliser brotta ner Lawrence på ett bryskt sätt och förse honom med handfängsel.

 

Lawrence hölls i flera timmar innan han släpptes och BBC uppger att han misshandlades av poliser under sitt frihetsberövande.

– BBC är extremt oroade över hur vår journalist Ed Lawrence blev behandlad, säger en talesperson från BBC till The Guardian.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2022

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2022 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Julia Nilsson. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies