Putinkritisk journalist får stanna i Sverige

25 november, 2022

Migrationsverket har ändrat sig efter den massiva kritiken – Liza Alexandrova-Zorina får uppehållstillstånd.

Journalisten Liza Alexandrova-Zorina flydde från Ryssland förra året och sökte uppehållstillstånd i Sverige. Förra veckan kom Migrationsverkets beslut: hon ska utvisas till Ryssland, där hon riskerar fängelse på grund av sin kritik mot Rysslands president Vladimir Putin och mot kriget i Ukraina.

Nu har Migrationsverket efter hård kritik omprövat beslutet. Liza Alexandrova-Zorina får uppehållstillstånd i Sverige. Det rapporterar Dagens Nyheter.

”I Sverige kan man via medier och kampanjer tvinga Migrationsverket att erkänna sina misstag. Det känns skönt. Det hade varit helt omöjligt att göra detsamma i mitt hemland”, säger hon till tidningen.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2022

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2022 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Julia Nilsson. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies