Bulletingrundare i boktvist – Sanandaji döms att betala

22 november, 2022

Bulletins grundare och ägare Tino Sanandaji döms att betala Pontus Tholin för arbete med Sanadajis bok.

Bulletingrundaren och tidigare ägaren och vd:n Pontus Tholin ansökte i september via sitt bolag A Vista Venture hos Kronofogden om betalningsföreläggande gentemot Bulletins nuvarande ägare Tino Sanandajis bolag Kuhzad Media för en obetald faktura som förföll i januari 2022.

Fakturan om totalt 337 000 kronor rörde bland annat arbete med den engelska översättningen och bearbetningen av manus till Sanandajis bok Massutmaning som kom ut på svenska 2017 och på engelska 2020.

I oktober överlämnade Kronofogden ärendet till Stockholms tingsrätt, som förelade Kuhzad Media att lämna skriftligt svaromål. Kuhzad Media svarade inte och rätten dömer därför bolaget att betala hela beloppet jämte ränta i en tredskodom.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies