Helsingin Sanomats chefredaktör avgår på grund av misstänkt rattfylleri

22 november, 2022

Kaius Niemi ska ha kört berusad i tidningens parkeringsgarage på fredagsmorgonen.

Kaius Niemi avgår som chefredaktör för Finlands största dagstidning Helsingin Sanomat efter att han utreds för misstänkt grovt rattfylleri. Det rapporterar bland andra Yle.

Helsingin Sanomat uppger att det misstänkta rattfylleriet inträffade i tidningens parkeringsgarage på fredagsmordonen, men uppger samtidigt att Niemi inte ska ha varit bakom ratten.

MTV Uutiset rapporterar däremot att Niemi försökte köra ut ur garaget och blev stoppad av anställda vid ett vaktbolag.

Kaius Niemi uppgav på Twitter i fredags att han är ”djupt ledsen” och har meddelat bolagsstyrelsen att han inte kan fortsätta som chefredaktör. Styrelsen beslutade strax därefter att entlediga honom.

”Vi är mycket ledsna över dagens händelser. Kaius Niemi har gjort ett bra jobb som chefredaktör för Helsingin Sanomat. Han har gjort ett allvarligt misstag och bär ansvaret för det. Styrelsen har fattat beslutet att entlediga honom”, säger Pekka Ala-Pietilä, ordförande för Sanomas styrelse, till Hufvudstadsbladet.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies