Respons läggs ned efter tio år – går till attack mot akademierna

22 november, 2022

Facklitteraturtidskriften Respons har utkommit med sitt sista nummer. Redaktionen lägger skulden för nedläggningen på de svenska universiteten.

Respons kan inte längre bära sina kostnader och läggs ned, uppger den trehövdade redaktionen bestående av Urban Lundberg, Jenni Sandström och Kay Glans, i en gemensam krönika där de lägger skulden för nedläggningen på universiteten:

”När vi startade trodde vi att universiteten skulle se tidskriften som en gemensam angelägenhet och ge oss draghjälp med marknadsföring och annonsering. Av detta har i stort sett inte blivit någonting, utöver några annonser från akademiska bokförlag. Några större insatser hade inte behövts. Våra samlade utgifter motsvarar ett fåtal högutbildade kommunikatörer, en av de yrkesgrupper som enligt en färsk rapport av nationalekonomen Anders Kärnä växer snabbast vid våra universitet och högskolor.”

Tidskriften Respons startades 2012, kom ut med sex nummer om året och hade som syfte att recensera ”all viktig facklitteratur som skrivs på svenska eller blir översatt”.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies