Politiken varslar ett tiotal medarbetare. FOTO: Tor Johnsson

Varsel på flera danska tidningar – journalisterna strejkar

17 november, 2022

På både Politiken och Ekstra Bladet gick journalister igår ut i strejk efter besked om att ett tiotal journalister sägs upp. Även Jyllands-Posten och Lolland-Falsters Folketidende säger upp personal.

Danska Journalisten kallar onsdagen ”en svart dag” för det danska medielandskapet. Då kom beskedet att 15 anställda på Jyllands-Posten ska sägas upp, och tio på Politiken. På båda tidningarna lade de anställda ned arbetet efter att sparpaketen blev kända.

I ett brev till tidningsledningen skrev Politikenjournalisterna på onsdagen att Politiken de senaste åren har levererat stora överskott och hög avkastning, och att de därför är skakade över att ett omfattande varsel nu läggs efter ett år med ”extraordinära omständigheter”. ”Det liknar mer processen i en kapitalfond än i en publicistisk verksamhet som är stolt över sina medarbetare”, skriver Politikenjournalisterna.

Läs mer om de danska sparpaketen i danska Journalisten.

 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies