Filippinsk journalist mördad – brottades med en av sina angripare

6 juli, 2022

Två maskerade personer attackerade och sköt ihjäl den politiske kommentatorn Federico ”Ding” Gempesaw utanför dennes hem i Cagayan De Oro City, Filippinerna.

Rappler rapporterar att ett vittne uppger att den 62-årige radiojournalisten Federico Gempesaw precis klivit ur den taxi som han ägde morgonen den 29 juni när han besköts av två maskerade personer på nära håll. Gempesaw ska enligt vittnet ha brottats med en av sina angripare efter att ha träffats av en kula i nacken. Under slagsmålet sköts Gempesaw i huvudet och avled omedelbart.

Mördarna flydde från platsen på en motorcykel.

Federico ”Ding” Gempesaw arbetade bland annat som politisk kommentator och programledare på den lokala radiostationen Radyo Natin.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies