FOTO: Johannes Nesser

Åtalad erkänner att han mördade Daphne – i krimpodd

6 juli, 2022

George Degiorgio uppger i en intervju att han detonerade bilbomben som dödade den maltesiska journalisten Daphne Caruana Galizia 2017.

Det är i Wonderys krimpodd Who Killed Daphne? som George Degiorgio medger att han skickade sms:et som detonerade bomben som dödade den maltesiska undersökande journalisten Daphne Caruana Galizia den 16 oktober 2017.

”Om jag hade vetat vem hon var hade jag begärt tio miljoner euro, inte 150 000”, säger han i podden.

I en intervju med Reuters säger George Degiorgio att för honom var det bara en affär, ”business as usual”.

George Degiorgio har suttit häktad sedan december 2017 då han greps tillsammans med brodern Alfred Degiorgio och deras kumpan Vince Muscat, misstänkta för att ha utfört mordet. Två år senare erkände Vince Muscat sin delaktighet i mordet i utbyte mot straffreducering och pekade då ut taxichauffören Melvin Theuma som mellanhand. Den 19 november 2019 benådades Theuma av Maltas president mot att han avslöjade vem som beställt mordet och dagen efter greps Yorgen Fenech, en av Maltas rikaste affärsmän, på sin lyxjakt ute till havs när han var på väg att fly Malta. Rättegången mot Fenech väntas starta inom ett år.

Läs mer om mordet på Daphne i Journalistens reportage Här mördades Daphne.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies