Förundersökning inledd mot Den osannolika mördaren

14 januari, 2022

Åklagare inleder förundersökning om förtal av avliden mot Netflix.

I Netflixserien Den osannolika mördaren, som bygger på journalisten Thomas Petterssons bok med samma namn, pekas den så kallade Skandiamannen, Stig Engström, ut som statsminister Olof Palmes mördare.

Serien anmäldes till Justitiekanslern (JK) som i november beslutade att inte ta upp anmälan eftersom Netflix saknar ansvarig utgivare. Därefter lämnades ärendet vidare till allmän åklagare. Nu uppger kammaråklagare Zilla Hirsch för Dagens ETC att hon inlett en förundersökning om förtal av avliden.

”Jag vet att en idag avliden person i den pekas ut som Olof Palmes mördare. En sådan uppgift kan utgöra förtal”, säger Zilla Hirsch till Dagens ETC.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies