Rösta fram Årets groda 2021!

12 januari, 2022

Var träffas alla som försvinner i Östersund? Hur mycket droger gick det åt på skolavslutningen i Vansbro i somras? Och vad betyder egentligen euforisk? Nu inleds tävlingen Årets groda, där alla kan vara med och rösta.

Klicka in dig på Journalistens tävling Årets groda och rösta på din favorit 2021 senast den 14 februari!

Så här har några tidigare glada vinnare sagt om priset:

2020: Allt om kungligts chefredaktör Daniel Nyhlén om Prins Oscars ”härliga herdestund” i fårhagen: ”Grodor är fina små varelser även om de kan låta alarmistiska ibland.”

2019: Bohusläningens chefredaktör Gunilla Håkansson om påståendet att människor som sitter och bajsar på sina balkonger blir attackerade av fåglar: ”Det här känns bra, ska man göra fel ska man göra fel med finess.”

2018: Upsala Nya Tidnings chefredaktör Kalle Sandhammar om uppgiften att det blir svårare att kyssa sig in i fullmäktige: ”Vi har bjudit på en verklig klassiker och som jag ser det är vi värdiga vinnare!”

2017: Sydsvenskans redaktionschef Marcus Ekdahl om uppgiften att en man inte fick några kroppkakor i samband med en trafikolycka: ”Jag vill passa på att lyfta fram vår autocorrectfunktion som ska ha en del av äran.”

2016: Tidningen Ångermanlands ansvariga utgivare Karin Näslund om uppgiften att en restaurang serverade sprit med anussmak: ”En bokstav som bytts ut mot en annan så att det blir lustigt, det kan jag bjuda på.”

2015: Smålandspostens chefredaktör Magnus Karlsson om uppgiften att en rekordälg med 18 taggar var obeväpnad: ”Vi tar utmärkelsen och sätter upp den på prishyllan, jämte priset för årets europeiska dagstidning.”

2014: Vestmanlands Läns Tidnings reporter Jan Ernheimer om uppgiften att en man som var gravid fick pengar och medicin och blev inknuffad på en toalett efter ett rån: ”Äääntligen! Äntligen! Det är på tiden som VLT vinner ett journalistiskt pris. Jag känner en glädje och en stolthet. Hela redaktionen jublar här nu.”

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies