Norska Paradise Hotel avpubliceras efter våldtäkt

12 januari, 2022

Vinnaren av Paradise Hotel i Norge döms till fängelse för våldtäkt av 14-åring. Nu tas hela säsongen bort från Viaplay.

I måndags dömdes vinnaren av den senaste säsongen av norska Paradise Hotel till fyra år och fem månader i fängelse för att ha våldtagit en 14-årig flicka. Den 23-årige mannen har nekat till våldtäkten. Våldtäkten ägde rum före inspelningen och mannen har medgett att han undanhöll för produktionsbolaget att han delgivits misstanke om brottet. 

Säsongen spelades in våren 2021 och visades på Viaplay i somras. Efter domen har Nent beslutat att avpublicera hela säsongen från Viaplay.

Flickans målsägandebiträde Finn Ove Smith säger till Verdens Gang att Nent borde ha stoppat produktionen så fort de fick kännedom om åtalet.

I somras beslutade Nent att ställa in den inspelade säsongen av svenska Paradise Hotel efter en misstänkt våldtäkt under inspelningen i Mexiko. Våldtäktsanklagelsen skapade debatt om villkoren i den svenska tv-produktionsbranschen i våras.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies