Skenande papperspris nådastöten för Varbergsposten

7 december, 2021

Stampen lägger ned gratistidningen Varbergsposten på grund av pappersprisökningen om 50 procent 2022.

Det sista numret av gratistidningen Varbergsposten kommer ut i slutet av januari, meddelar Stampen Media i ett pressmeddelande. Orsaken är en stadigt försämrad ekonomi – samt priset på papper:

”I och med den aviserade pappersprisökningen på 50 procent inför 2022 ser Stampen Media ingen långsiktig affär i att driva tidningen vidare.”

Stampen har de senaste åren satsat på digitala prenumererationer. Så sent som i september återuppstod Partille Tidning som helt digital prenumererad sajt och e-tidning. Partille Tidning var tidigare en gratistidning som ägdes av William Michelsen boktryckeri AB, som gick i konkurs i september 2019.

– Vi vill lägga resurserna på våra växande prenumererade titlar både digitalt och i papper. Hallands Nyheter läses av fler och fler och har en stark upplageutveckling. Det är där vi ser framtiden för den lokala kvalitetsjournalistiken i Varbergs kommun med omnejd. Vi tror och hoppas att annonsörerna och läsarna av Varbergsposten vill följa med oss över till Hallands Nyheter, säger Stampen Medias vd Johan Hansson i en kommentar.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies