Martin Wicklin (till vänster) och Christofer Murray. FOTO: Mattias Ahlm/SR

Martin Wicklin årets julvärd i P1

6 december, 2021

Martin Wicklin kommer att programleda Julafton i P1 för första gången. Christofer Murray är nyårsvärd i P1 för fyrtionde och sista gången.

Journalisten Martin Wicklin, programledare för Söndagsintervjun, blir årets julvärd i P1.

– Det är väldigt fint och hedrande att få vara P1s julvärd. Det var väl inte så att jag körde ned i diket när jag fick frågan men julen är en tid för försoning och gemenskap och vi vet att radion har en viktig plats även för de som är ensamma på julen, säger Martin Wicklin i en kommentar.

Christofer Murray gör sitt fyrtionde och sista värdskap under nyårsnattens sändningar i P1.

– Det känns lite extra högtidligt att vaka in det nya året i år men onekligen har jag vid det här laget en viss vana. Första gången var 1978 och nu blir det för allra sista gången – nyårsnatt nummer 40. Trogna lyssnare kommer att känna igen sig. Även denna nyårsnatt kommer klockorna i landets katedraler få ringa – från Luleå i norr till Lund i söder – en tradition som Sveriges Radio införde första gången årsskiftet 1949/50, säger nyårsvärd Christofer Murray.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies