Chris Cuomo, nyhetsankare på CNN. FOTO: CNN

CNN stänger av en av sina tyngsta profiler

3 december, 2021

CNNs nyhetsankare Chris Cuomo stängs av på obestämd tid för att han använt sina mediekontakter för att hjälpa sin sexbrottsanklagade bror Andrew Cuomo, tidigare guvernör i New York.

Åklagare i New York offentliggjorde i början av veckan ett stort antal dokument rörande förundersökningen mot Andrew Cuomo för misstänkta sexualbrott. Andrew Coumo avgick som New Yorks guvernör i augusti som direkt följd av anklagelserna.

Bland dokumenten fanns textmeddelanden mellan Andrew Cuomos försvarsadvokat och yngre bror Chris Cuomo, som är en av CNNs tyngsta profiler.

Det är dessa textmeddelanden som i tisdags fick CNN att stänga av Chris Cuomo med omedelbar verkan och på obestämd tid. Bland annat framkommer att Chris Cuomo försökt använda sina mediekontakter för att bistå storebroderns försvar. Han tog också kontakt med den prisade journalisten Ronan Farrow för att få mer information om storyn och om källor.

Chris Cuomos journalistiska integritet rörande brodern har ifrågasatts flera gånger tidigare, bland annat efter att han förra året intervjuat sin bror i direktsändning och hyllat hans ledaregenskaper när virusspridningen var som värst i New York. Efter den händelsen förbjöd CNN Chris Cuomo från att rapportera om sin bror.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies