Mattias Carlsson lämnar DN för Expressen. FOTO: Olle Sporrong

Mattias Carlsson går till Expressen

25 november, 2021

Mattias Carlsson lämnar Dagens Nyheter för att börja jobba på Expressen.

2001 till 2012 jobbade han på Aftonbladet för att sedan gå över till Dagens Nyheter.

Han har tilldelats Grävande journalisters guldspade för granskningen i DN om "slöseriet med skattepengar"  och tillsammans med DN-kollegan Mikael Delin för en granskning av Riksrevisionen. I våras fick han det europeiska grävpriset IJ4EU Impact Award för granskningen "Fraud Factory" som avslöjade en bedrägerifabrik i Ukraina som lurade människor med falska investeringar i bitcoin.

- Expressen satsar allt mer på granskande, avslöjande och fördjupande journalistik inom en mängd ämnesområden. Till den satsningen ansluter nu en av Sveriges mest meriterade reportrar, säger Expressens redaktionschef Magnus Alselind i en kommentar.

- De senaste åren har jag imponerats av hur Expressen har utvecklats och känt att det är något jag vill vara en del av. Jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet och kunskaper, säger Mattias Carlsson i ett pressmeddelande.

 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies