Nederländsk journalist attackerades i Grekland

25 november, 2021

En journalist från Nederländerna utsattes för hot och fysiska attacker efter en ordväxling med Greklands premiärminister Kyriakos Mitsotakis på en presskonferens. Till följd av detta har hon nu flytt från Grekland.

Vid en presskonferens ifrågasatte den nederländska journalisten Greklands migrationspolitik och ställde frågor om mörklagda flyktingdeporteringar. ”Jag kommer inte att tolerera att du förolämpar mig eller det grekiska folket med anklagelser helt utan grund”, var premiärminister Mitsotakis reaktion.

Händelserna på presskonferensen har lett till att journalisten blivit attackerad fysiskt med stenkastning och fått hot riktade mot sig. Nu har hon flytt Grekland till följd av detta. Det rapporterar bland andra SVT Nyheter.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies