Tredje Statsmakten tecknar kollektivavtal

13 oktober, 2021

Journalistförbundet har tecknat kollektivavtal med produktionsbolaget Tredje Statsmakten och arbetsgivarorganisationen Medieföretagen.

Tredje Statsmakten Media AB firade nyligen 15 år. Produktionsbolaget som grundades och ägs av Lars Truedson (bilden), Martin Wicklin och Petter Ljunggren gör program som Medierna i P1, Söndagsintervjun och P3 Dystopia åt Sveriges Radio, och andra ljudproduktioner åt andra aktörer.

Nu har bolaget tecknat kollektivavtal med Journalistförbundet, berättar förbundet. Kollektivavtalet gäller från 1 november 2021 och kompletteras av ett lokalt avtal.

”Med tanke på att flera produktionsbolag fortfarande saknar avtal är det extra glädjande att kunna komma överens med Tredje Statsmakten”, säger Journalistförbundets ordförande Ulrika Hyllert i en kommentar.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av c82d45e3491fee4... ons, 2021-10-13 21:53
Så hur många år har alltså Sveriges Radio anlitat ett bolag utan kollektivavtal?

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies