Knutbyintervju i TV4 klandras

12 oktober, 2021

MEN-beslut Mediernas Etiknämnd klandrar TV4 för en intervju där en anhörig till en ledare inom Knutbysekten påstods ha misshandlat intervjupersonen som barn.

I oktober förra året intervjuades en person som kommit ut med en bok om sin uppväxt i Knutbysekten av Malou von Sivers i TV4s program Malou Efter Tio.

Under intervjun uppgav författaren att hon blivit ”behandlad som tjänstefolk” och blivit slagen av ett annat barn, en av sektledarnas dotter, som anmälde programmet till Medieombudsmannen (MO) och menade att hon framställts som en ”genomrutten person” under intervjun.

MO anser att även om anmälaren inte namngavs under intervjun kan det antas att det finns en relativt stor krets som har kännedom om vem ledarens dotter är. Ledaren namngavs under intervjun.

MO konstaterar att anmälaren framställdes på ett mycket negativt sätt och anser att det inte funnits något tillräckligt starkt intresse som motiverar intrånget i anmälarens privatliv. Mediernas Etiknämnd delar MOs bedömning och klandrar TV4 för att ha brutit mot god publicistisk sed.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
MEN-beslut

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies