Ny manifestation för Gui Minhai

12 oktober, 2021

Gui Minhai På söndag är det sex år sedan den svensk-kinesiska förläggaren och poeten Gui Minhai frihetsberövades av Kina.

För att uppmärksamma det och kräva hans frihet samlar debattören och författaren Kurdo Baksi till en ny manifestation utanför Kinas ambassad i Stockholm på fredag 15 oktober klockan 12.

Bland talarna finns Expressens kulturchef Karin Olsson och Nerikes Allehandas politiska redaktör Lars Ströman liksom Gui Minhais svenska förläggare Martin Kaunitz och Journalistens chefredaktör Helena Giertta.

Manifestationen genomförs med stöd av Sveriges Författarförbund, Svenska Pen, Svenska Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Svenska Förläggareföreningen och Reportrar utan gränser. 

”Jag är glad att så många yttrandefrihetsorganisationer och kulturpersonligheter kämpar för Gui Minhais frihet. Återigen samlas vi utanför Kinas ambassad på fredag. Vi kräver att Kina ska omedelbart ska släppa Gui Minhai”, säger Kurdo Baksi i en kommentar.

Han vill att Sverige överger den tysta diplomatin och bedriver en mer aktiv och resultatinriktad diplomati.
 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Gui Minhai

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies