Uppsala kommun gör översyn av kommunikationsarbetet

27 september, 2021

Förra veckan krävde en kommunikatör på Uppsala kommun att en SVT-intervju med en rektor avbröts. Nu ska kommunen se över kommunikationsstabens arbete och kultur.

Journalisten har tidigare berättat hur en pågående SVT-intervju med en rektor i Uppsala kommun avbröts av kommunikationsavdelningen och rektorns chef. 

I förra veckan kunde också SVT Nyheter berätta att kommunen instruerar sina anställda att alltid meddela sin chef och kommunikationsansvarig om man har haft kontakt med medier.

Händelserna har nu fått kommunen att ta beslut om en översyn av kommunikationsstabens arbete, skriver SVT.

Översyn ska bland annat göras av ”kulturen på kommunikationsstaben” med inriktning på att öka öppenhet och transparens – samt säkerställa meddelarfriheten. Man ska också se över riktlinjer för press- och mediahantering.

– Exakt vilka lösningar som kan komma till är upp till förvaltningen nu, säger Erik Pelling (S), till SVT.

Utredningen ska vara klar och återrapporterad i december 2021.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies