Norra Skåne ska samarbeta med systertidningen

23 september, 2021

UPPDATERAD. Gota Media har presenterat sin organisationsplan för tidningen Norra Skåne, som tillsammans med Kristianstadsbladet ska bli en tidning i två editioner. 

Journalisten har tidigare berättat att Gota Media och Bonnier News Local gått ihop och förvärvat tidningarna Skånska Dagbladet och Norra Skåne, där Gota tog Norra Skåne och Bonnier Skånska Dagbladet.

I onsdags berättade vi också om det omfattande sparpaketet på Skånska Dagbladet där nästan en tredjedel av tjänsterna kan försvinna.

Marie Erlandsson, MO-chef Sydost på Gota Media, hade inte lika dystra besked till Norra Skånes redaktion när hon besökte Hässleholm i veckan. 

Blir det något sparpaket?

– Vi kommer inte ha någon övertalighet på redaktionen, säger Marie Erlandsson till Journalisten.

På Norra Skåne behåller man de 14 redaktionella tjänsterna. Ambitionen framåt är att ”göra en tidning i två editioner”, tillsammans med systertidningen Kristiandstadsbladet.

Tidningarna har idag journalister på fem orter och så kommer det fortsätta vara. Tanken är, menar Erlandsson, att man på sikt ska försöka jobba som en redaktion, men utspridd på många ställen.

– Jag ser det som en möjlighet att tidningarna tillsammans får en större redaktion ihop, där man kan satsa på mer lokal journalistik. Vi tror att det leder till ökade intäkter. Vi behåller också nuvarande chefredaktör, säger Marie Erlandsson.

Susanne Gäre är journalistklubbens ordförande på Norra Skåne. Hon berättar att MBL-förhandlingarna drar igång på onsdag.

Klubben ser förändringarna som en förstärkning. De två tidningarnas bevakningsområden går redan in i varandra vid flera orter som exempelvis Broby och Osby.

– Vi går ofta på samma presskonferenser och nu får de bevaka Broby och vi Osby, och så byter vi material med varandra. Vi kommer kunna bevaka nordöstra Skåne mycket bättre nu, säger Susanne Gäre.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies