Sittdemonstration mot ny medielag i Pakistan

14 september, 2021

Journalister sittdemonstrerade utanför parlamentet i Islamabad i protest mot förslaget att inrätta en ny mediemyndighet.

Den pakistanska regeringen föreslår i en proposition en ny medielag och inrättandet av mediemyndigheten Pakistan Media Development Authority (PMDA) som ges mandat att stänga publikationer och kanaler. Den nya lagen innehåller också en möjlighet för att inrätta medietribunaler med makt att döma publicister till böter och fängelse.

På söndagen samlades journalister utanför parlamentet i Islamabad för att inleda en dygnslång sittdemonstration i protest mot lagförslaget. Det rapporterar bland andra dagstidningen Dawn.

Lagförslaget har beskrivits som ”en krigsförklaring mot medier” och Internationella Pressinstitutet har uppmanat Pakistans regering att dra tillbaka förslaget.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies