Turkisk journalist angreps av flera män

11 juni, 2021

Journalisten Ahmet Atmaca fördes på torsdagen till sjukhus efter att ha angripits av en grupp människor när han i tjänsten besökte ett bårhus i staden Gaziantep.

Committee to Protect Journalists rapportrerar om misshandeln av Ahmet Atmaca, som jobbar på den regeringsvänliga turkiska nyhetsbyrån Demirören. Det var när han lämnade bårhuset, där han var för att bevaka ett fall där en man dött i ett knivslagsmål, som han angreps av en grupp män. Polis och kollegor behövde ingripa för att få slut på misshandeln.

CPJ uppmanar Turkiet att nu ta chansen och visa att landet snabbt och effektivt kan utreda och lagföra de som angriper journalister.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies