Peter Hjörne säljer resterande innehav i Stampen till Polaris. FOTO: Tomas Ohlsson

Hjörne säljer resten av Stampen

6 maj, 2021

Familjen Hjörne säljer resterande innehav i Stampen till norska Polaris Media.

I april 2019 köpte norska Polaris tillsammans med svenska NWT och VK in sig i Stampen Media. Det nya konsortiet blev ägare till 51 procent av Stampen, och familjen Hjörne behöll drygt 14 procent av ägandet.

Nu säljer den mångåriga ägarfamiljen hela sitt innehav till Polaris.

Peter Hjörne fortsätter som ledarkrönikör i Göteborgs-Posten fram till hösten 2022. Han säger i en kommentar att det för honom och familjen
”varit viktigt att hela tiden värna tidningarna, journalistiken och jobben i både mot- och medgång.”

Hjörne säger sig vara stolt över att tidningarna och koncernen idag går  bra både journalistiskt och ekonomiskt.

”Med den stabilitet som finns idag är det en bra tidpunkt att lämna över hela ansvaret till en större ägare med samma långsiktiga inställning och fokus på journalistik och att fortsätta utveckla tidningarna”, säger Peter Hjörne i en kommentar.

Stampen meddelar också i ett pressmeddelande att vinsten (EBITDA) för första kvartalet 2021 landar på 20 miljoner kronor.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies