FOTO: Tor Johnsson

Nytt mediestöd på 130 miljoner kan bli verklighet

31 mars, 2021

Myndigheten för press- radio och tv föreslår ett nytt stöd till vissa tidningar som påverkas när Postnord går över till varannandagsutdelning.

Journalisten har tidigare berättat hur Postnords varannandagsutdelning kan påverka lokaltidningarna. 

MPRT föreslår nu ett nytt stöd för de tidningar som påverkas, uppger de i ett pressmeddelande. Kostnaden bedöms uppgå till ca 130 miljoner kronor per år. 

Stödet ska gälla under en femårsperiod. Man föreslår även att fler typer av nyhetstidningar ska kunna ta del av det befintliga distributionsstödet. Det är idag bara abonnerade dagstidningar som kan ta del av det befintliga distributionsstödet.

– Den tryckta dagstidningen är fortfarande en viktig källa till nyheter och information. Oavsett var i landet du bor bör du kunna ta del av nyheter och följa med i samhällsfrågor på samma villkor. Därför föreslår vi att staten stöttar tidningsbranschen med distributionen under en omställningstid, säger Charlotte Ingvar-Nilsson, generaldirektör på MPRT i en kommentar.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies