RSF: Släpp alla fängslade journalister i Iran

26 februari, 2021

Den iranska journalisten Hengameh Shahidi, som dömdes till 12 års fängelse för två år sedan, har släppts fri. Vilket fått Reportrar utan gränser att hoppas på mer.

Den iranska journalisten Hengameh Shahidi benådades och släpptes i veckan, efter att ha suttit fängslad i två år i landet. 

Det har fått Reportrar utan gränser att uppmana landets ledare Ali Khamenei att släppa alla journalister som sitter fängslade i landet. 

I ett inlägg på Twitter bekräftar Shahidi att hon har frigetts och berättar också hur det gick till. 

”Efter mina protester mot de falska anklagelserna och den dom på 12 år i fängelse som jag råkade ut för, tillsatte ledaren Ali Khamenei en kommission för att styrka mitt case”, skriver hon. 

Shahidi, som är redaktör för Paineveste blog, greps 2018 och dömdes alltså till 12 år i fängelse, efter avslöjanden om oegentligheter inom rättsväsendet i landet och dess dåvarande chef Larijani. 

Iran rankas på plats 173 av 180 länder i RSFs pressfrihetsindex.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies