Gota Media nyanställer 25 journalister

19 februari, 2021

En stark tillväxt av digitala prenumerationer 2020 gör att Gota Media under året gör en satsning på journalistiken med 25 nyanställningar.

Boine Gepertz är vd för stiftelseägda Gota Media.

– Vårt primära uppdrag är den lokala journalistiken, inte att tjäna pengar åt våra ägarstiftelser. När ägarna nu såg att vi fick ett bra resultat 2020, där en viktig bidragande orsak var att de digitala prenumerationsintäkterna ökade med 50 procent, så väcks framtidstro i en bransch som länge haft negativa rubriker, säger han.

De 25 journalisttjänsterna ska fördelas mellan koncernens morgontidningar. Merparten blir traditionella reportertjänster, men även vissa koncerngemensamma spetskompetenser inom till exempel databasjournalistik och tv ska rekryteras.

– Det är inte klart exakt hur tjänsterna kommer fördelas mellan tidningarna, men vi ser behov på alla.

Ett syfte med satsningen är att bli bättre på att nå och engagera målgruppen 25-40-åringar.

– Vi ser att vi får fler prenumeranter där, men potentialen är mycket större, säger Boine Gepertz.

Gota Media ger ut bland andra Barometern/OT, Sydöstran, Ystads Allehanda och Borås Tidning.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies