Bang i konkurs

25 januari, 2021

Den feministiska kulturtidskriften Bang har gått i konkurs.

Den 14 december förklarade Stockholms tingsrätt Föreningen Bang, som gett ut tidskriften Bang, i konkurs efter egen begäran. Bang hur under lång tid befunnit sig i ekonomisk kris.

Bang fick kulturtidskriftsstöd om 675 000 kronor från Kulturrådet för år 2020, men inget nummer kom ut. Normal frekvens är fyra nummer per år.

I höstas uppgav Emelie Roslund, ordförande i Föreningen Bang, för Journalisten att man planerat att komma ut med en tidning efter sommaren 2020, men att den ekonomiska situationen förvärrades i och med corona.

Till Dagens Nyheter säger Emelie Roslund att styrelsen startat en ny förening så att ”kärnan i tidskriften och varumärket Bang ska kunna bevaras för framtiden”.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies