Etiopisk journalist mördad

22 januari, 2021

Journalisten Dawit Kebede Araya sköts ihjäl i sin bil i staden Mekele i Etiopien i onsdags.

Dawit Kebede Araya arbetade för tv-kanalen Tigray TV i Mekele som är huvudort för Tigrayregionen i norra Etiopien.

I onsdags kväll sköts han och en vän ihjäl i Dawit Kebede Arayas bil som stod parkerad en bit från Dawit Kebede Arayas hus. Det rapporterar bland andra Blankspot, Addis Standard och AFP.

Uppgifter till Addis Standard gör gällande att dubbelmordet utfördes av etiopiska säkerhetsstyrkor. Det förekommer flera motstridiga uppgifter om omständigheterna kring mordet.

En väpnad konflikt inleddes i Tigrayregionen i höstas mellan Folkets Befrielsefront (TPLF) och regeringstrogna styrkor, som intog regionhuvustaden Mekele i november. Säkerhetsläget är fortfarande dåligt i området.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies