Var femte anställd på Sky ska ha minoritetsbakgrund 2025

21 januari, 2021

Senast om fem år ska minst var femte anställd på det brittiska tv-bolaget Sky, med 25 000 anställda, ha en minoritetsbakgrund. Minst fem procent ska vara svarta. Black Lives Matter-protesterna i somras har lett fram till de förändrade rekryteringsmålen.

Skys nya rekryteringsmål är att anställa minst 1 500 fler personer med minoritetsbakgrund. Flera brittiska storföretag har satt liknande mål som svar på krav i samband med Black Lives Matter-rörelsen. BBC har infört ett krav på att öka andelen chefer med etnisk minoritetsbakgrund.

Det rapporterar The Guardian.

Liknande krav på ökad representation framfördes i uppropet mot rasism på Sveriges Radio i höstas. Kraven har avfärdats av SRs ledning.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies