Journalistförbundets kongress blir digital

4 december, 2020

På grund av coronapandemin blir Journalistförbundets kongress hösten 2021 digital. 

Journalistförbundets kongress är planerad till den 6 och den 7 oktober nästa år. Beslutet att genomföra kongressen digitalt beror på coronapandemin.

– Jag hade sett fram emot en kongress där vi som vanligt samlas på en samma plats. Men i och med att vi behövde fatta detta beslut under en rådande pandemi med hårda restriktioner, såg vi i förbundsstyrelsen inget annat alternativ än att kongressen nästa år blir digital, säger förbundets ordförande Ulrika Hyllert i en kommentar.

111 ombud deltar i kongressen och hur valet av dem ska gå till ska förbundets fackklubbar få ge respons på under december 2020 och januari 2021.

Kongressen är förbundets högsta beslutande organ och äger rum med 3,5 års mellanrum.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies