Frilansar uppmanas påverka krisstöd

30 november, 2020

Journalistförbundet uppmanar frilansmedlemmar att mejla näringsdepartementet för att påverka utformningen av krisstödet.

Journalisten har tidigare rapporterat om Journalistförbundets kritik mot regeringens krisstöd till enskilda näringsidkare; stödet omfattar till exempel inte föräldralediga, och har en för hög kvalificeringsgräns (en omsättning på 200 000 kronor förra året krävs). Omsättningsstödet förlängdes nyligen till att gälla fram till årsskiftet.

Nu uppmanar förbundet enskilda frilansar att höra av sig direkt till departementet för att försöka påverka så att stödet får träff på fler.

– Vi har många enskilda företagare som vill engagera sig och göra något för att förbättra sin situation. Vi har jobbat jättehårt för att få till själva stödet. Även om det tog orimligt många månader att få till stödet så vet vi att det går att lyckas, säger förbundsordförande Ulrika Hyllert.

Vad talar för att enskilda företagares röster ska lyckas när ni och andra branschföreträdare inte nått ända fram?
– Det är viktigt att försöka påverka på många olika sätt. Jag är säker på att det gör skillnad. Vi har också många väldigt vältaliga medlemmar, och det är säkert nyttigt för departementet att få höra ännu fler röster, säger Ulrika Hyllert.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies