Fortsatta samtal på UNT

30 november, 2020

FOTO: Tor Johnsson Två månader efter att UNTs journalistklubb riktade misstroende mot arbetsgivarens personalpolitik fortsätter samtalen mellan klubb och tidningsledning. UPPDATERAD

Som Journalisten rapporterat valde en enhällig journalistklubb på Upsala Nya Tidning i september att rikta sitt misstroende mot ledningens personalpolitik. Bakgrunden var bland annat flera omplaceringar av medarbetare mot deras vilja, och hur de senaste årens omorganisationer skötts personalpolitiskt.

Sedan dess har klubbstyrelsen haft flera samtal med arbetsgivaren.

– Vi kommer framåt. Det här är en långsiktig process som behöver få ta tid. Det är stora frågor som behöver diskuteras – det handlar om den grundläggande synen på personal och personalpolitik, säger Elin Sandow i klubbstyrelsen.

Niklas Skeri, vice ordförande i journalistklubben, säger att klubben upplevt i flera år att ledningen inte utvecklar den resurs verksamheten bygger på: människor.

– Vi trycker på det, att det är speciellt att ha människor som resurs. Det kräver ett arbetssätt som vi upplevt att ledningen inte har fullt ut i vissa frågor.

UNTs utgivare Kalle Sandhammar säger att han upplever samtalen som bra och konstruktiva.

– Det är viktiga frågor. Jag upplever att stämningen är god.

– Personalen är det viktigaste vi har.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies