VK klandras för artikel om barn

26 oktober, 2020

MEN-beslut Ett barn utsattes för oförsvarlig publictetsskada av Västerbottens-Kuriren, enligt Mediernas etiknämnd.

Den 30 januari 2020 publicerade Västerbottens-Kuriren en artikel som beskrev hur ett barn blivit utsatt för trakasserier och misshandel. Barnets vårdnadshavare hade anmält skolan och pekat ut en jämnårig elev.

Det jämnåriga barnets mamma anmälde tidningen till MEN för flera felaktigheter. Särskilt menade hon att man inte kunde beskriva en 7-åring med de ord som tidningen använde.

Utredningen som gjorts gällande den påstådda misshandeln hade dessutom tillbakavisats på de flesta punkter.

MO gick på anmälarens linje: ”tillsammans med den reservationslösa rubriksättningen, har inneburit att tidningen inte visat sådan särskild hänsyn som krävs vid rapportering om barn. Pojken har orsakats en oförsvarlig publicitetsskada och för det bör Västerbottens-Kuriren klandras.”

Nämnden instämde i bedömningen och klandrar Västerbottens-Kuriren för att ha utsatt barnet för oförsvarlig publicitetsskada.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
MEN-beslut

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies