Journalisten ökar, men upplagan går ner för de flesta tidskrifter

15 oktober, 2020

De flesta tidskrifter tappar i upplaga visar TS-siffrorna från Kantar Sifo som publiceras idag. Journalisten tillhör de som ökar sin upplaga.

Flera av tidskrifterna kompenserar sitt totala tapp med ökad upplaga i den digitala utgåvan. Så har till exempel tidningen Land en minskning av total upplaga med 0,7 procent, men har en kraftig ökning av Land digital med 26,9 procent.

Flera tidningar med naturinriktning har ökat, exempelvis Friluftsliv (+4,9 procent), Svensk Jakt, (+2,3 procent), och Sveriges Natur (+3,8 procent). Situation Stockholm tillhör de stora vinnarna med en upplageökning på 12,7 procent.

Tidningen Arkitektur hör till de tidningar som tappat mest i upplaga, -27,3 procent.

Journalisten ökar sin upplaga totalt tack vare en ökning av de digitala prenumeranterna. Finanslivs upplaga minskar med 17,6 procent.

– Det känns väldigt bra att vi lyckas hålla vår upplaga, när det gäller Journalisten. Den blygsamma ökningen av digitala prenumeranterna upp för den minskning vi haft på papperstidningen. För Finansliv beror tappet på det brutna räkenskapsåret, så att en del av upplagan 2019 härrör sig från när tidningen kom ut både till Forenas och Finansförbundets medlemmar. På Finansliv gläds vi oss åt en ordentlig ökning av antalet digitala prenumerationer, säger Helena Giertta, chefredaktör på Journalisten och Finansliv.

Läs hela rapporten från Kantar Sifo här.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies