Sjunde journalistmordet i Pakistan i år

30 september, 2020

Journalisten Abid Hussein Abidi sköts ihjäl av två okända män som enligt ett vittne ska ha ropat att det var en hämnd för en artikel Abidi skrivit.

Två personer på en motorcykel öppnade eld mot journalisten Abid Hussein Abidi och hans bror Muhammad Asif när de var på väg hem i Malakwal i provinsen Punjab, Pakistan, i fredags.

Abid Hussein Abidi träffades i benen och fördes först till ett lokalt sjukhus i Malakwal. På grund av de omfattande skadorna skickades han till ett större sjukhus, men avled under transporten.

Enligt Muhammad Asif ska gärningsmännen ha ropat att attacken var en hämnd för en artikel som Abidi skrivit i lokaltidningen Jurm-o-Saza där han var anställd.

Hittills under 2020 har sju journalister mördats i Pakistan, uppger Internationella Journalistfederationen som uppmanar pakistanska myndigheter att grundligt utreda brotten och döma de skyldiga.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies