Journalisten kan vinna Bästa berättande text

16 september, 2020

Journalistens Johannes Nessers text om de nedlagda redaktionerna i Dalarna kan vinna Fackförbundspressens journalistpris för Bästa berättande text. Nu är samtliga nomineringar i alla klasser klara.

Nomineringarna till Fackförbundspressens journalistpriser är nu kompletta i och med kategorierna Bästa digitala satsning och Bästa berättande text.

Alla nominerade finns också här.

Nomineringar till Bästa digitala satsning

  • Fastighetsfolket, för sin nyhetssändning i tv-format varje vecka – på cirka en minut får tittarna information som kan vara viktig i deras arbetsliv.
  • Handelsnytt, för läsarkrönikören Karl Jungells videor – en butikssäljares brandtal från vardagsrummet som sprids på Facebook.
  • Publikt, för redaktionens arbete med ”listjobb” – kartläggningar som innehåller listor där läsarna kan hitta sin egen arbetsplats och jämföra den med andra.

Juryn består av: Emanuel Karlsten, journalist och rådgivare inom digitala och sociala medier, Lovisa Madås, LRF Media, Irena Pozar, Veckorevyn.

Nomineringar till Bästa berättande text

Juryn består av: Åsa Erlandsson, Svenska Dagbladet, Christopher Friman, Fokus, Ulrika Knutson, journalist och författare.

 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies