Här skulle Gräv 2020 ha hållits. FOTO: Tor Johnsson

Guldspadegalan ställs in – Gräv blir digitalt

22 juni, 2020

Gräv 2020 Det blir inget fysiskt Grävseminarium och ingen Guldspadegala 2020. I stället genomförs ett digitalt seminarium i september.

Gräv 20 i Borås skulle ha hållits den 20-21 mars men den 11 mars tvingades arrangören Föreningen grävande journalister (FGJ) skjuta upp hela seminariet på grund av restriktionerna i samband med coronakrisen. FGJ beslutade den 12 mars att konferensen skulle flyttas till september.

Men i dag kom beskedet att hela det fysiska seminariet ställs in och ersätts av ett digitalt seminarium den 18-19 september – DigiGräv. Orsaken är det osäkert vilka restriktioner som kommer att finnas i september, och att FGJ sannolikt skulle dra på sig ytterligare kostnader om man tvingats skjuta upp eller ställa in det fysiska seminariet i ett senare skede.

Föreläsningar och metodworkshops ska genomföras på distans, och Guldspadar kommer att delas ut, däremot blir det ingen Guldspadegala, uppger FGJ.

De som redan betalat för Gräv i Borås kommer att kunna få delar av biljettpriset tillbaka, men hur mycket kommer att meddelas först i samband med att programmet för DigiGräv presenteras den 12 augusti, uppger FGJ.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Gräv 2020

De vann årets guldspadar

FOTO: David Westh/Sveriges Radio 21 september, 2020 | Här är alla vinnarna av grävpriset.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies