Stort sparpaket på Egmont – vill lägga ut allt på frilans

24 september, 2019

Egmont Publishing vill göra sig av med merparten av journalisterna i Stockholm. 36 journalister berörs.

På tisdagen kallade Egmont Publishing till facklig förhandling om en stor omorganisation som främst påverkar förlagsverksamheten i Stockholm, vars redaktionella arbete till huvuddelen läggs ut på frilans.

– Hela branschen befinner sig i en tuff omställningsfas. Samtidigt som vi är offensiva och satsar på förvärv och utvecklar nya intäktsströmmar måste vi kontinuerligt parera för de utmaningar vi möter i marknaden. Genom att förändra vår redaktionella organisation kan vi behålla vår starka position och fortsätta att vårda våra populära titlar och varumärken, säger Per Kjellander, vd på Egmont Publishing, i ett pressmeddelande.

Förslaget innebär att merparten av det redaktionella arbetet för samtliga titlar och sajter i Stockholm läggs ut på frilans. Tidningen Icakurirens redaktion flyttas till kontoret i Malmö, där Hemmets Journal verkar.

Förslaget innebär en övertalighet om totalt 43 tjänster inom Egmont Publishing i Stockholm, varav 36 redaktionella, och då är vakanser inte inräknade.

Journalisten söker företrädare för journalistklubben på Egmont.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies