Scanpix stämmer Google på miljonbelopp

29 februari, 2012

Bildbyrån Scanpix stämmer Google på drygt 5 miljoner kronor för att företaget otillåtet nyttjat bildbyråns bilder.

I en stämningsansökan till Stockholms tingsrätt yrkar Scanpix på miljonersättning för att Google utan medgivande olovligt kopierat och infogat bilder i "tumnagelformat" från Scanpix på webbplatsen Google Nyheter.

Detta har pågått sedan i vart fall november 2008, skriver bildbyrån i stämningsansökan. Genom att Google återgivit Scanpixbilderna på Google Nyheter har det inneburit att "allmänheten haft en faktisk möjlighet att tillgodogöra sig dessa bilder från sina respektive datorer".

Bildbyrån vill även att tingsrätten förbjuder Google att vid vite fortsätta göra intrång i Scanpix upphovsrätt.

 

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av David tors, 2012-03-01 19:18
Varför svarar inte Google med att helt enkelt plocka bort Scanpix från sina sökresultatet, tror att det skulle ge effekt.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies