Kan jag anmäla yrkesskada?

8 november, 2016

Jag har undertecknat ett avtal om att avsluta min anställning. Det avslutas med en skrivning om att samtliga mellanhavanden mellan mig och min arbetsgivare i och med detta är reglerade. Samtidigt har jag besvär från mitt arbete som jag skulle vilja anmäla som arbetsskada. Innebär avtalet att jag inte har rätt att göra detta?

Nej, avtalet hindrar dig inte från att göra en arbetsskadeanmälan. Arbetsskador ersätts av staten, genom den statliga arbetsskadeförsäkringen, och i förekommande fall av den kollektivavtalade TFA-försäkringen. I inget av dessa fall är en ersättning för en arbetsskada ett mellanhavande mellan dig och din tidigare arbetsgivare och skrivningen i avtalet saknar således betydelse i sammanhanget.

Har du en facklig fråga som behöver svar? Fråga Journalistförbundets experter. Mejla frågan till: fragaforbundet@journalisten.se så kan du få svar här eller i papperstidningen Journalisten.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies