Kan chefen dela upp sommarsemestern?

11 april, 2017

Inför sommaren har jag bett att få fyra veckors semester från mitten av juli till mitten av augusti. Min arbetsgivare säger att jag bara kan få två veckor i början av juni och två veckor i slutet av juli. Kan arbetsgivaren göra på det sättet?

Du har rätt till fyra sammanhängande veckors semester någon gång under perioden juni till och med augusti, så arbetsgivaren kan inte förkorta eller dela upp din semester på det sättet.  Men du kan inte fritt bestämma under vilken period du vill ta ut din semester. Hur din längre huvudsemester ska förläggas ska arbetsgivaren förhandla med den lokala klubben. Finns det ingen klubb ska semestern läggas ut i samråd med arbetstagaren. Kommer ni inte överens så har arbetsgivaren rätt att bestämma när du ska ta ut semestern, men det måste dock meddelas dig två månader i förväg.

Har du en facklig fråga som behöver svar? Fråga Journalistförbundets experter. Mejla frågan till: fragaforbundet@journalisten.se så kan du få svar här eller i papperstidningen Journalisten.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies