Jag ska sägas upp, vart vänder jag mig?

15 september, 2021

Min arbetsgivare har meddelat att de inte har råd att ha kvar mig. Företaget har inget kollektivavtal och det finns ingen journalistklubb. Hur kan jag få hjälp?

Är du medlem i Journalistförbundet måste din arbetsgivare begära förhandling med oss innan företaget kan gå till uppsägning på grund av arbetsbrist. Berätta för din chef att du är medlem i Journalistförbundet och att en förhandlingsframställan därför ska skickas till oss så att en förhandling kan genomföras innan uppsägningen sker. Missar arbetsgivaren av slarv eller okunskap att förhandla uppsägningen kan företaget bli skadeståndsskyldigt. Hör av dig till Journalistförbundets rådgivning för stöd så snart arbetsgivaren börjar tala om uppsägning.

Har du en facklig fråga som behöver svar? Fråga Journalistförbundets experter. Mejla frågan till: fragaforbundet@journalisten.se så kan du få svar här eller i papperstidningen Journalisten.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies