Hur säger jag upp mig?

28 augusti, 2023

Jag har ett nytt jobb på gång och kommer därför eventuellt att behöva säga upp mig från mitt nuvarande jobb. Finns det speciella krav på hur man ska göra när man ska säga upp sig själv?

När du väl bestämt dig för att lämna din tjänst är rekommendationen att du först pratar med din arbetsgivare och berättar att du har för avsikt att säga upp dig.  Därefter bör du meddela din uppsägning skriftligt. Enklast gör du det genom att skicka ett mejl till din chef. Ta reda på hur lång uppsägningstid du har och ange i ditt uppsägningsbrev vilken din sista anställningsdag blir. Var noga med att du får en bekräftelse från din arbetsgivare på att uppsägningen är mottagen. Då minskar risken för att det blir tvist om vilket datum som din anställning är avslutad. 

Har du en facklig fråga som behöver svar? Fråga Journalistförbundets experter. Mejla frågan till: fragaforbundet@journalisten.se så kan du få svar här eller i papperstidningen Journalisten.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies