Hur funkar en anställningsintervju?

14 februari, 2012

Jag ska på en arbetsintervju för ett skribentjobb på en tidning. Vilka frågor kan jag tänkas få? Finns det några speciella frågor som jag ska förvänta mig när det gäller den här typen av jobb?

Finns det en lokal journalistklubb på företaget så börja gärna med att kontakta dem. Finns inte kontaktuppgifter till klubben i platsannonsen kan förhandlingsjouren hjälpa dig att ta fram det. Den lokala klubben vet mer om hur det är att jobba på tidningen ifråga och kan även ge dig rådgivning kring vilka lönekrav du kan ställa om du sedan får jobbet. Vilka frågor du får beror helt på vilken arbetsgivare det är. Generellt är det alltid viktigt att vara påläst om den tidning eller det TV-/radioprogram man söker jobb på, ställ gärna frågor utifrån det du lärt dig om företaget.Oftast finns det vägledning i annonsen kring vilken typ av erfarenhet du förväntas ha.

Har du en facklig fråga som behöver svar? Fråga Journalistförbundets experter. Mejla frågan till: fragaforbundet@journalisten.se så kan du få svar här eller i papperstidningen Journalisten.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies