Dålig arbetsmiljö, hur agerar jag som inhyrd?

15 september, 2021

Arbetsmiljön är inte alls bra under inspelningsdagarna på projektet jag jobbar på för tillfället. Jag arbetar genom egen firma och skulle jag opponera mig är jag rädd att inte bli anlitad igen. Vad ska jag göra?

Finns det fackliga ombud eller skyddsombud på arbetsplatsen kan du i första hand vända dig till dem. Saknas det förtroendevalda som kan hjälpa dig eller du inte vet vem det är kan du kontakta Journalistförbundets rådgivning. Varje situation är unik och tillsammans med en ombudsman går det att resonera sig fram till lämpliga sätt att agera utifrån de aktuella omständigheterna. Just för att det kan vara känsligt för anställda, inhyrda och uppdragstagare att påtala problem på sin egen arbetsplats kan man exempelvis få hjälp av ett regionalt skyddsombud. Journalistförbundets ombudsmän har tystnadsplikt så du kan tryggt diskutera ditt problem med oss.

Har du en facklig fråga som behöver svar? Fråga Journalistförbundets experter. Mejla frågan till: fragaforbundet@journalisten.se så kan du få svar här eller i papperstidningen Journalisten.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies