Carl von Scheele

24 januari, 2018 | återgår till frilansverksamhet.

Han kommer närmast från tjänsten som reporter på tidningarna Lag & Avtal och Arbetarskydd. Som frilans fortsätter han att bevaka arbetsmarknaden. Han har tidigare frilansat i åtta år och har en bakgrund som chefredaktör för de fackliga tidningarna Lön&jobb och Farmacifacket. Han arbetar även som fotograf och har producerat fotoutställningen 100! om ett antal svenska hundraåringar och deras livserfarenheter.

Karin Pettersson

22 januari, 2018 | blir director of public policy på Schibsted.

I sin nya roll kommer hon att driva strategiska frågor och bevaka och analysera viktiga politiska processer och ansvara för tredjepartsrelationer med t ex Facebook och Google.

Karin Pettersson har varit politisk chefredaktör på Aftonbladet sedan hösten 2010. Hon var med och grundade tidningen Fokus och var även dess chefredaktör. Karin Pettersson har också arbetat som kommunikationschef för Socialdemokraterna. Under 2016 och 2017 var hon tjänstledig för att läsa vid Harvard som fellow vid Nieman foundation och Berkman Klein Center for Internet and Society.

Anne Brügge

22 januari, 2018 | tilldelas stipendium av Svenska Akademien.

Journalisten och författaren Anne Brügge har av Svenska Akademien tilldelats ett stipendium på 60 000 kronor ur Stina och Erik Lundbergs stiftelse. Stipendiet går till personer som är verksamma inom kultursektorn.

Christopher Friman

22 januari, 2018 | blir chefredaktör på Filter.

Magasinet Filters reporter Christopher Friman kliver in i redaktionsledningen för att dela chefredaktörsarbetet med Mattias Göransson. Han började på Filter som praktikant för tio år sedan och har sedan dess arbetat som reporter på tidskriften. Christopher Friman ersätter Erik Eje Almqvist som efter föräldraledigheten valt att bosätta sig i Köpenhamn. 

Sofia Wadensjö-Karén

18 januari, 2018 | blir ny VD på Utbildningsradion.

Hon kommer närmast från tjänsten som VD och chefredaktör för tidningen Vi. Bakom sig har Sofia Wadensjö Karén många års erfarenhet från arbete inom publicistik på bland annat Aftonbladet. Hon är styrelseordförande i samarbetsorganisationen Utgivarna.

Lars Sjögren

18 januari, 2018 | blir ny publisher för Skånska Dagbladet.

Han var tidigare biträdande publisher och är sedan november i fjol VD. Tidigare chefredaktören och ansvarig utgivaren Lars-Joel Eriksson går på egen begäran ner till en 20-procentig tjänst och blir chef för ledarredaktionen.

Cecilia Gustavsson

FOTO: Privat 17 januari, 2018 | blir skribent och PR-ansvarig på Bokförlaget Polaris.

Hon kommer närmast från Aftonbladet där hon bland annat jobbat som reporter och redaktör för boksidorna, med Svenska hjältar, nyhetsfeature och dåvarande Kvinna-redaktionen.

Rickard Olsson

15 januari, 2018 | blir ny programledare för Bingolotto.  

Han har programlett TV4s långkörare Bingolotto tidigare, åren 2005-2008. Senast kommer han från SVTs Vem vet mest, men han har även varit programledare för Melodifestivalen och Nyhetsmorgon i TV4. Han tillträder i höst och efterträder Ingvar Oldsberg. Under våren leds Bingolotto av Lotta Engberg och Agneta Sjödin.

Viveka Ljungström

12 januari, 2018 | har utsetts till ny chefredaktör och VD för Forskning & Framsteg.

Hon kommer närmast från Gullers grupp och har tidigare även varit chefredaktör för Allt om Trädgård. Hon efterträder Patrik Hadenius.

Rickard Olsson

12 januari, 2018 | blir delägare i nyhetstjänsten Njus.  

Han ska även skriva krönikor. Närmast har han lett programmen Vem vet mest och Sommarkväll med Rickard Olsson i Sveriges Television.

Sidor

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies